Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Ponedeljak, 12.12.2011

Gradski muzej Vinkovci - likovna radionica

Gradski muzej Vinkovci - likovna radionicaGalerija likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" poziva Vas i vaše prijatelje na otvorenje izložbe u četvrtak 15. prosinca 2011. godine u 18 sati na likovnu radionicu dječji dom Sv.Ana.

Četvrtak, 08.12.2011

Obilježavanje 30. obljetnice smrti Vinkovčanina prof. dr. Stojana Dimitrijevića

Obilježavanje 30. obljetnice smrti Vinkovčanina prof. dr. Stojana Dimitrijevića Stojan Dimitrijević je neosporno jedan od najznačajnijih hrvatskih arheologa čiji su znanstveni rezultati priznati u svijetu. Jedan je od vodećih znanstvenika jugoistoka Europe u području prapovijesne arheologije. Nama, Vinkovčanima, podario je sopotsku i vinkovačku kulturu, a zahvaljujući njemu vučedolska kultura je svestrano istra?ena. Bio je zaljubljenik u Vinkovce i njegov veliki promotor.

Ponedeljak, 05.12.2011

Božićna jelka u pješačkoj zoni

Božićna jelka u pješačkoj zoni Ove su godine u blagdanskom ukrašavanju božićne jelke u pješačkoj zoni sudjelovali učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša pod vodstvom nastavnice Ksenije Jurišić.
Dašak svoje kreativnosti ostavili su na ukrasima od stiropora koje su u firmi Blažević d.o.o. uobličili u pahuljice, zvončiće, zvjezdice, krugove i anđele.
Hvala svima na doprinosu svečanijem izgledu središta grada.

Ponedeljak, 05.12.2011

10. Kazališna sezona Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci

10. Kazališna sezona Gradskog kazališta Četvrtak 08.12.2011. u 20. sati
Svečana premijera
J.B. Moliere "Umišljeni bolesnik"
Adaptacija i režija Damir Mađarević
s kojom obilježavamo Dan Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci
Igraju: Robert Ugrina, Tatjana Bertok Zupković, Maja Lučić, Vladimir Andrić i Ivan Čačić

"Umišljeni bolesnik" je komedija s pucanjem, pjevanjem i plesom, a nastala po želji kralja ili da se kralj zabavi. Međutim, ovu predstavu koja ismijava liječnike, kralj nije vidio jer je Molier umro od turbkuloze pluća.
Umišljeni bolesnik osim šti se sprda sa onodobnim medicinskim neznanjem govori i o Arganu, egoističnom malom tiraninu koji svoje osobno ja nameće cijeloj obitelji, a time i svijetu u cijelimi.......

Utorak, 29.11.2011

„ČAROBNI SVIJET“

„ČAROBNI SVIJET“Djeca svih vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci imala su nesvakidašnju zgodu uživati u predstavi „Čarobni svijet“ koju je s posebnim zadovoljstvom za njih izveo JOZO BOZO, čuveni mađioničar iz Zagreba, u utorak 29. studenog 2011.g.

Utorak, 29.11.2011

Rock Marinfest 2011: Hladno pivo i Kawasaki 3P glavni headlineri

Rock Marinfest 2011: Hladno pivo i Kawasaki 3P glavni headlineriČetvrti humanitarni Rock Marinfest, nazvan po tragično preminulom gitaristu vinkovačke rock grupe Majke Marinu Pokrovcu, održat će se 26. i 27. prosinca 2011. (ponedjeljak i utorak) u vinkovačkom klubu Vanilla.
Festival će ove godine ugostiti preko 60 izvođača, a svoj nastup već su potvrdili Hladno pivo, Kawasaki 3P, Kandžija i Gole žene, The Karambol, Gužva u 16-tercu, Markiz, Neću žvake oću kusur, Sane, Nepopravljivi i Tvrtko.

Utorak, 29.11.2011

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Agencija za mobilnost i programe Europske unijeAgencija za mobilnost i programe Europske unije je agencija Vlade Republike Hrvatske, koja je osnovana s ciljem provedbe dva najveća programa Europske unije u području obrazovanja – Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu

Četvrtak, 24.11.2011

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica"

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica" Gradski muzej Vinkovci i Hrvatski institut za povijest - podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje pozivaju Vas na promociju 11. broja časopisa „Scrinia Slavonica“

Četvrtak, 24.11.2011

"Tko se igra, taj se voli" 

Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Županija Vukovarsko-srijemska uz pomoć Športskog saveza invalida grada Vinkovaca, Udruge za osobe s invaliditetom „Bubamara“ Sportskog kluba „Baloo“ Vinkovci
PU Vukovarsko-srijemske organiziraju  prema projektu Hrvatskog paraolimpijskog odbora provođenje programskih aktivnosti  Paraolimpijskog školskog dana  u O.Š. Ivan Goran Kovačić Vinkovci dana 25. studenog 2011. godine.

Ponedeljak, 14.11.2011

Dječji vijećnici u prelogu

Dječji vijećnici u prelogu Vijećnici novoosnovanog Dječjeg gradskog vijeća  Grada Vinkovaca, koji su bili zainteresirani i prijavili se,  u organizaciji Grada Vinkovaca, Gradskog koordinacijskog odbora Akcije, u suradnji s gradskim Crvenim križem i Društvom Naša Djeca Vinkovci, u  subotu su posjetili grad Prelog.

Ponedeljak, 14.11.2011

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011. Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ivana Kiefera Helina "RISANJE CRTE" koja govori o povijesnom razvoju vrsta umjetnosti i elemenata izraza.

Petak, 11.11.2011

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ Vinkovci

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ VinkovciUdruga ljubitelja filma RARE započela je sa radom 2006. godine i kratak pogled unazad čini nas ponosnima i zadovoljnim do sada učinjenim. Pokrenuli smo Festival dokumentarnih rock filmova DORF, koji je u ovih 5 godina gostovao u 49 gradova u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, BiH, Češkoj, Njemačkoj i promovirao ovaj zanimljiv podžanr dokumentarnog filma na zadovoljstvo publike, autora i medija. Brojne projekcije, koncerti, izložbe, radionice, promocije knjiga i još zanimljivija druženja napravili su svojevrstan vinkovački kulturni brand, festival čije se svako novo izdanje nestrpljivo iščekuje. Osim toga, prije 2 godine pokrenuli smo i program EDIT, za učenike osnovnih i srednjih škola, kojim promoviramo filmsku umjetnost i nove medije. Zajedno sa Otvorenim univerzitetom Subotica provodimo projekt Crossovers, financiran iz pretpristupnih fondova IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Srijeda, 09.11.2011

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaru

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaruInovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma dana 10.-11., i 17. studenoga (četvrtak/petak) 2011. godine,u hostelu PLUS, u ulici Ivana Gundulića 39 u Vinkovcima.

Petak, 04.11.2011

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci Zar zaista ne vole se ljudi?
. . . . . . . . . . . . . . . . 
A ja mirno patim život i onda stihove snujem.
Zar čini mi se da ništa ne vidim 
i ne čujem osim 
kako klasje diše 
i šuma miriše 
i onda kao i da mene nema više...
(Miroslav S. Mađer)

Srijeda, 02.11.2011

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.Doček grupe, sa vodičem odlazak u obilazak grada Vinkovaca: pješice do gotičke crkve svetog Ilije na Meraji  iz 14. st. kao i do barokne gradske jezgre - obilazak Vinkovačkog gradskog muzeja (obilazak arheološkog i etnološkog postava; upoznavanje sa najstarijim kalendarom na europskom tlu - vučedolskim Orionom, tumačenje grba grada Vinkovaca, tumačenje o carevima i antičkoj povijesti grada …), posjet baroknoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, odlazak u posjet gradskoj knjižnici (postoji od 1875., najteže stradala knjižnica u Domovinskom ratu - uz kratku prezentaciju ravnateljice knjižnice). Smještaj u hotel, kratki odmor. Večera u hotelu oko 18 sati. Odlazak u posjet Božićnom sajmu u pješačkoj zoni kao i posjet PAVILJONU VIOR (vidi napomenu), slobodno vrijeme za razgled i kupovinu suvenira, promatranje neba profesionalnim teleskopom i sl. Prema želji grupe - moguć kasni noćni provod uz tamburašku glazbu na Sajmu ili odlazak u disco Vanilla Club. Noćenje u hotelu.