Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Utorak, 29.11.2011

Rock Marinfest 2011: Hladno pivo i Kawasaki 3P glavni headlineri

Rock Marinfest 2011: Hladno pivo i Kawasaki 3P glavni headlineriČetvrti humanitarni Rock Marinfest, nazvan po tragično preminulom gitaristu vinkovačke rock grupe Majke Marinu Pokrovcu, održat će se 26. i 27. prosinca 2011. (ponedjeljak i utorak) u vinkovačkom klubu Vanilla.
Festival će ove godine ugostiti preko 60 izvođača, a svoj nastup već su potvrdili Hladno pivo, Kawasaki 3P, Kandžija i Gole žene, The Karambol, Gužva u 16-tercu, Markiz, Neću žvake oću kusur, Sane, Nepopravljivi i Tvrtko.

Utorak, 29.11.2011

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Agencija za mobilnost i programe Europske unijeAgencija za mobilnost i programe Europske unije je agencija Vlade Republike Hrvatske, koja je osnovana s ciljem provedbe dva najveća programa Europske unije u području obrazovanja – Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu

Četvrtak, 24.11.2011

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica"

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica" Gradski muzej Vinkovci i Hrvatski institut za povijest - podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje pozivaju Vas na promociju 11. broja časopisa „Scrinia Slavonica“

Četvrtak, 24.11.2011

"Tko se igra, taj se voli" 

Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Županija Vukovarsko-srijemska uz pomoć Športskog saveza invalida grada Vinkovaca, Udruge za osobe s invaliditetom „Bubamara“ Sportskog kluba „Baloo“ Vinkovci
PU Vukovarsko-srijemske organiziraju  prema projektu Hrvatskog paraolimpijskog odbora provođenje programskih aktivnosti  Paraolimpijskog školskog dana  u O.Š. Ivan Goran Kovačić Vinkovci dana 25. studenog 2011. godine.

Ponedeljak, 14.11.2011

Dječji vijećnici u prelogu

Dječji vijećnici u prelogu Vijećnici novoosnovanog Dječjeg gradskog vijeća  Grada Vinkovaca, koji su bili zainteresirani i prijavili se,  u organizaciji Grada Vinkovaca, Gradskog koordinacijskog odbora Akcije, u suradnji s gradskim Crvenim križem i Društvom Naša Djeca Vinkovci, u  subotu su posjetili grad Prelog.

Ponedeljak, 14.11.2011

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011. Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ivana Kiefera Helina "RISANJE CRTE" koja govori o povijesnom razvoju vrsta umjetnosti i elemenata izraza.

Petak, 11.11.2011

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ Vinkovci

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ VinkovciUdruga ljubitelja filma RARE započela je sa radom 2006. godine i kratak pogled unazad čini nas ponosnima i zadovoljnim do sada učinjenim. Pokrenuli smo Festival dokumentarnih rock filmova DORF, koji je u ovih 5 godina gostovao u 49 gradova u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, BiH, Češkoj, Njemačkoj i promovirao ovaj zanimljiv podžanr dokumentarnog filma na zadovoljstvo publike, autora i medija. Brojne projekcije, koncerti, izložbe, radionice, promocije knjiga i još zanimljivija druženja napravili su svojevrstan vinkovački kulturni brand, festival čije se svako novo izdanje nestrpljivo iščekuje. Osim toga, prije 2 godine pokrenuli smo i program EDIT, za učenike osnovnih i srednjih škola, kojim promoviramo filmsku umjetnost i nove medije. Zajedno sa Otvorenim univerzitetom Subotica provodimo projekt Crossovers, financiran iz pretpristupnih fondova IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Srijeda, 09.11.2011

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaru

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaruInovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma dana 10.-11., i 17. studenoga (četvrtak/petak) 2011. godine,u hostelu PLUS, u ulici Ivana Gundulića 39 u Vinkovcima.

Petak, 04.11.2011

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci Zar zaista ne vole se ljudi?
. . . . . . . . . . . . . . . . 
A ja mirno patim život i onda stihove snujem.
Zar čini mi se da ništa ne vidim 
i ne čujem osim 
kako klasje diše 
i šuma miriše 
i onda kao i da mene nema više...
(Miroslav S. Mađer)

Srijeda, 02.11.2011

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.Doček grupe, sa vodičem odlazak u obilazak grada Vinkovaca: pješice do gotičke crkve svetog Ilije na Meraji  iz 14. st. kao i do barokne gradske jezgre - obilazak Vinkovačkog gradskog muzeja (obilazak arheološkog i etnološkog postava; upoznavanje sa najstarijim kalendarom na europskom tlu - vučedolskim Orionom, tumačenje grba grada Vinkovaca, tumačenje o carevima i antičkoj povijesti grada …), posjet baroknoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, odlazak u posjet gradskoj knjižnici (postoji od 1875., najteže stradala knjižnica u Domovinskom ratu - uz kratku prezentaciju ravnateljice knjižnice). Smještaj u hotel, kratki odmor. Večera u hotelu oko 18 sati. Odlazak u posjet Božićnom sajmu u pješačkoj zoni kao i posjet PAVILJONU VIOR (vidi napomenu), slobodno vrijeme za razgled i kupovinu suvenira, promatranje neba profesionalnim teleskopom i sl. Prema želji grupe - moguć kasni noćni provod uz tamburašku glazbu na Sajmu ili odlazak u disco Vanilla Club. Noćenje u hotelu.

Petak, 28.10.2011

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj uliciŽelimo Vas obavijestiti da su obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici (ulica prema novoj brani). Ovom prilikom zahvaljujemo se gosp. Antunu Požega, koji je i inicirao obnovu. U obnovi su sudjelovali gosp. Antun Požega, Gradski muzej Vinkovci, Spačva Vinkovci, Dalekovod Vinkovci, župa sv. Ćirila i Metoda (župnik Tomislav Korov), akademski slikar Siniša Simon (vodio umjetnički dio)  i Grad Vinkovci – Upravni odjel društvenih djelatnosti.

Utorak, 25.10.2011

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemijeGodina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije, pod jedinstvenim sloganom „Kemija – naš život, naša budućnost“, a kojom se želi u okviru UN-ovog Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj proslaviti na svjetskoj razini sva postignuća kemije i njezin doprinos blagostanju čovječanstva.

Srijeda, 19.10.2011

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”U utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Ponedeljak, 17.10.2011

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pozivam Vas na predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova.

Četvrtak, 13.10.2011

"IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS" I "POZDRAV JESENI"

4. listopada djeca DV "Stribor" i DV "Pčelica" išla su u sklopu provedbe projekta "IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS". 5. listopada sva vrtička djeca Centra za predškolski odgoj sudjelovala su u obilježavanju Dječjeg tjedna na izletu u Kunjevačkoj šumi pod nazivom "POZDRAV JESENI"