Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Ponedeljak, 14.11.2011

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011. Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ivana Kiefera Helina "RISANJE CRTE" koja govori o povijesnom razvoju vrsta umjetnosti i elemenata izraza.

Petak, 11.11.2011

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ Vinkovci

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ VinkovciUdruga ljubitelja filma RARE započela je sa radom 2006. godine i kratak pogled unazad čini nas ponosnima i zadovoljnim do sada učinjenim. Pokrenuli smo Festival dokumentarnih rock filmova DORF, koji je u ovih 5 godina gostovao u 49 gradova u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, BiH, Češkoj, Njemačkoj i promovirao ovaj zanimljiv podžanr dokumentarnog filma na zadovoljstvo publike, autora i medija. Brojne projekcije, koncerti, izložbe, radionice, promocije knjiga i još zanimljivija druženja napravili su svojevrstan vinkovački kulturni brand, festival čije se svako novo izdanje nestrpljivo iščekuje. Osim toga, prije 2 godine pokrenuli smo i program EDIT, za učenike osnovnih i srednjih škola, kojim promoviramo filmsku umjetnost i nove medije. Zajedno sa Otvorenim univerzitetom Subotica provodimo projekt Crossovers, financiran iz pretpristupnih fondova IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Srijeda, 09.11.2011

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaru

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaruInovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma dana 10.-11., i 17. studenoga (četvrtak/petak) 2011. godine,u hostelu PLUS, u ulici Ivana Gundulića 39 u Vinkovcima.

Petak, 04.11.2011

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci Zar zaista ne vole se ljudi?
. . . . . . . . . . . . . . . . 
A ja mirno patim život i onda stihove snujem.
Zar čini mi se da ništa ne vidim 
i ne čujem osim 
kako klasje diše 
i šuma miriše 
i onda kao i da mene nema više...
(Miroslav S. Mađer)

Srijeda, 02.11.2011

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.Doček grupe, sa vodičem odlazak u obilazak grada Vinkovaca: pješice do gotičke crkve svetog Ilije na Meraji  iz 14. st. kao i do barokne gradske jezgre - obilazak Vinkovačkog gradskog muzeja (obilazak arheološkog i etnološkog postava; upoznavanje sa najstarijim kalendarom na europskom tlu - vučedolskim Orionom, tumačenje grba grada Vinkovaca, tumačenje o carevima i antičkoj povijesti grada …), posjet baroknoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, odlazak u posjet gradskoj knjižnici (postoji od 1875., najteže stradala knjižnica u Domovinskom ratu - uz kratku prezentaciju ravnateljice knjižnice). Smještaj u hotel, kratki odmor. Večera u hotelu oko 18 sati. Odlazak u posjet Božićnom sajmu u pješačkoj zoni kao i posjet PAVILJONU VIOR (vidi napomenu), slobodno vrijeme za razgled i kupovinu suvenira, promatranje neba profesionalnim teleskopom i sl. Prema želji grupe - moguć kasni noćni provod uz tamburašku glazbu na Sajmu ili odlazak u disco Vanilla Club. Noćenje u hotelu.

Petak, 28.10.2011

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj uliciŽelimo Vas obavijestiti da su obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici (ulica prema novoj brani). Ovom prilikom zahvaljujemo se gosp. Antunu Požega, koji je i inicirao obnovu. U obnovi su sudjelovali gosp. Antun Požega, Gradski muzej Vinkovci, Spačva Vinkovci, Dalekovod Vinkovci, župa sv. Ćirila i Metoda (župnik Tomislav Korov), akademski slikar Siniša Simon (vodio umjetnički dio)  i Grad Vinkovci – Upravni odjel društvenih djelatnosti.

Utorak, 25.10.2011

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemijeGodina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije, pod jedinstvenim sloganom „Kemija – naš život, naša budućnost“, a kojom se želi u okviru UN-ovog Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj proslaviti na svjetskoj razini sva postignuća kemije i njezin doprinos blagostanju čovječanstva.

Srijeda, 19.10.2011

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”U utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Ponedeljak, 17.10.2011

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pozivam Vas na predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova.

Četvrtak, 13.10.2011

"IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS" I "POZDRAV JESENI"

4. listopada djeca DV "Stribor" i DV "Pčelica" išla su u sklopu provedbe projekta "IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS". 5. listopada sva vrtička djeca Centra za predškolski odgoj sudjelovala su u obilježavanju Dječjeg tjedna na izletu u Kunjevačkoj šumi pod nazivom "POZDRAV JESENI"

Ponedeljak, 10.10.2011

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12 Organizatori DORF '12 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj i tako sudjeluju na ovom u nas jedinstvenom festivalu.
Festival osim projekcija filmova organizira i popratne sadržaje: izložbe, promocije knjiga, koncerte i radionice.

Četvrtak, 06.10.2011

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIA

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIAPozivaju se svi članovi HNK CIBALIA Vinkovci na upis i uplatu dionica u drugi upisni krug.
Drugi upisni krug traje od 2 do 16 listopada 2011. godine.

Srijeda, 05.10.2011

Čestitka za međunarodni dan učitelja

Čestitka za međunarodni dan učitelja Ovim putem želimo svim učiteljicama i učiteljima Grada Vinkovaca čestitati njihov dan – međunarodni dan učitelja, 5. listopada.
Učitelji rade jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utječe na sutrašnjicu i društvo.

Ponedeljak, 03.10.2011

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine
BOX TEATAR: “Zlatne rukavice“ Igraju: Alen Čelić, Ivan Ćaćić, Giulio Settimo i Peđa Gvozdić
.....Predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Tematizira se put ka uspjehu uz neizbježne sportske i životne krize kroz životnu priču boksača. Predstava se u ponedjeljak 10.listopada izvodi za učenike osnovnih i srednjih škola
PLANET ART: komedija „Tko je ovdje lud“
.....Zabavna, duhovita i pomalo introspektivna priča o klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih 'psihoterapeutskih' jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava nas pita 'što znači biti normalan' upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života. Uz dobru zabavu, ova predstava nudi i neke odgovore ostavljajući nas s pitanjem o današnjem svijetu - 'tko je, zaista, ovdje lud?'.

Srijeda, 28.09.2011

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, ove će godine biti obilježen i u Hrvatskoj.
Institut hrvatske glazbe (IHG), udruga koju su radi promocije glazbe i glazbenika osnovali skladatelji, izvođači i nakladnici u Hrvatskoj, prvi put sudjeluje u velikoj svjetskoj muzikalnoj obitelji.
U petak 30.9. i subotu 1.10. u zagrebačkom Međunarodnom centru za usluge u kulturi organiziran je program obilježavanja Dana za sve male i velike ljubitelje glazbe.