Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Srijeda, 05.10.2011

Čestitka za međunarodni dan učitelja

Čestitka za međunarodni dan učitelja Ovim putem želimo svim učiteljicama i učiteljima Grada Vinkovaca čestitati njihov dan – međunarodni dan učitelja, 5. listopada.
Učitelji rade jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utječe na sutrašnjicu i društvo.

Ponedeljak, 03.10.2011

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine
BOX TEATAR: “Zlatne rukavice“ Igraju: Alen Čelić, Ivan Ćaćić, Giulio Settimo i Peđa Gvozdić
.....Predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Tematizira se put ka uspjehu uz neizbježne sportske i životne krize kroz životnu priču boksača. Predstava se u ponedjeljak 10.listopada izvodi za učenike osnovnih i srednjih škola
PLANET ART: komedija „Tko je ovdje lud“
.....Zabavna, duhovita i pomalo introspektivna priča o klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih 'psihoterapeutskih' jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava nas pita 'što znači biti normalan' upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života. Uz dobru zabavu, ova predstava nudi i neke odgovore ostavljajući nas s pitanjem o današnjem svijetu - 'tko je, zaista, ovdje lud?'.

Srijeda, 28.09.2011

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, ove će godine biti obilježen i u Hrvatskoj.
Institut hrvatske glazbe (IHG), udruga koju su radi promocije glazbe i glazbenika osnovali skladatelji, izvođači i nakladnici u Hrvatskoj, prvi put sudjeluje u velikoj svjetskoj muzikalnoj obitelji.
U petak 30.9. i subotu 1.10. u zagrebačkom Međunarodnom centru za usluge u kulturi organiziran je program obilježavanja Dana za sve male i velike ljubitelje glazbe.

Srijeda, 21.09.2011

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.Pučko otvoreno učilište Vinkovci u suradnji s Gradom Vinkovci, a u sklopu ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja organizirao je Sajam cjeloživotnog učenja u predvorju hotela Slavonija u Vinkovcima, 10. i 12. rujna 2011. godine. Sajam su u subotu svečano otvorili mr. Mandica Sanković, dipl. ing. arh., Berislav Božanović, prof.,  i Jelena Božanović, prof., koji su u svojim pozdravnim riječima imali zajednički motiv, a to je pokušati približiti pojam cjeloživotnog učenja svima onima koji misle kako to nije za njih ili kako nemaju sredstava i mogućnosti. Cilj Sajma bio je predstaviti mogućnosti cjeloživotnog učenja za građane, njihovu raznolikost i dostupnost na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 20.09.2011

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladima

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladimaPredstavljanje odabranih digitalnih zbirki službenih publikacija namijenjenih djeci i mladima. Međunarodne organizacije, europske udruge i vlade razvijenih država svijeta izrađuju digitalne zbirke službenih publikacija i državnih informacija namijenjene djeci i mladima. Takve su digitalne zbirke obrazovne naravi, dostupne na više jezika, sadržajno raznolike, a omogućuju korištenje različitim uzrastima. Imaju također posebne sadržaje za djecu i učitelje.

Ponedeljak, 12.09.2011

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvu

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvuAlilović je utrci na 30 kilometara slavio s rezultatom jedan sat, 11 minuta i šest sekundi. Srebro je pripalo Španjolcu Orozanu Aitoru, a brončani je Francuz Quemtin Aubage. U istoj disciplini naš drugi biciklist Gracijano Turčinović zauzeo je 19. mjesto.

Subota, 10.09.2011

46. VINKOVAČKE JESENI

46. VINKOVAČKE JESENI Sva raskoš, bogatstvo i ljepota izvornih slavonskih običaja, nošnji, kulturne baštine i sve ono čime se Vinkovčani već desetljećima diče ponovo je izloženo cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, koja ovih dana ima prigodu biti dio tradicije.
Od samog početka, u „Jeseni“ je utkano ono najbolje u Vinkovcima, gradu folklora, glumaca, pjesnika, utkana je slavonska duša, šarm ulica i trgova, gizdavost lipicanaca, bogatstvo običaja i prelijepih nošnji. One su potvrda ljepote ove ravnice, želja da se od zaborava sačuva bogatstvo narodnog stvaralaštva.

Ponedeljak, 05.09.2011

Hip-Hop na Orionu 3

Hip-Hop na Orionu 3Kako je projekt Hip-Hop na Orionu zamišljen kao urbani spektakl i kao takav predstavlja jedan „urbani skok“ u svom tom moru folklornih skupina unutar manifestacije Vinkovačkih Jeseni tako će to ove godine i biti.

Utorak, 30.08.2011

46. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna a završavaju 18. rujna.

46. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna a završavaju 18. rujna. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna sa Folklornim večerima na kojima će se predstaviti pedesetak folklornih skupina sa područja Vukovarsko - srijemske županije. Folklorne večeri, koje se uvijek održavaju prije Svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni, uvedene su u manifestaciju 1972. godine kada su prvo nastupale samo skupine iz općine Vinkovci, da bi s godinama prerasle u županijsku smotru natjecateljskog karaktera. Kako bi Vinkovačke jeseni bile zanimljive svim uzrastima, uveden je i program posebno namijenjen djeci - "Dječje vinkovačke jeseni" - mimohod i nastup dječjih skupina te Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina na kojima nastupaju skupine sa područja drugih županija.

Utorak, 30.08.2011

FORKED - Forum kulture i edukacije

FORKED - Forum kulture i edukacijeU školu Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava na nivou cijele države od 08.09. do 15.09.2011. godine u Vinkovcima će se održati jednodnevna manifestacija pod nazivom FORKED - Foruma kulture i edukacije.
Prateći tradiciju održavanja Tjedna cjeloživotnog učenja u svijetu i u Europi, Agencija za strukovno obrazovanje odraslih, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, peti put organizira Tjedan, promičući i tako kulturu učenja u Republici Hrvatskoj.
Na ovaj se načinu, a u suradnji s tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, lokalnom zajednicom i ostalim organizacijama, želi dodatno motivirati građane za sudjelovanje u sjeloživotnom učenju.

Ponedeljak, 29.08.2011

Predstava vinkovačkog kazališta „Sluškinje“ na 14. Art Trema Festu Ruma, Srbija (24. – 27. 08. 2011.) proglašene najboljom predstavom

Predstava vinkovačkog kazališta „Sluškinje“ na 14. Art Trema Festu Ruma, Srbija (24. – 27. 08. 2011.) proglašene najboljom predstavomOd 24. do 27. kolovoza 2011. u Rumi je održana Velika ljetna trema u okviru "14. Art Trema Festa"."Art Trema Fest" (kazališna revija europske multikulturalne akcije; pozivni festival autorskih projekata) sastoji se od "Velike treme" - natjecateljski program (strane i domaće predstave) i "Male treme" (programi za djecu i mlade), a prateći program činile su izložbe, gostujući festivali DORF i "Vivisect Fest“ - putujući festival o ljudskim pravima, uz video projekcije, performanse, radionice, tribine, revije i međunarodni volonterski "art kamp".

Četvrtak, 25.08.2011

NEKA ODRASLI  ČUJU I TVOJ GLAS - UČINI NAŠ GRAD  BOLJIM ZA DJECU

NEKA ODRASLI  ČUJU I TVOJ GLAS - UČINI NAŠ GRAD  BOLJIM ZA DJECU Kandidirati se na izborima za Dječje gradsko vijeće mogu svi učenici i učenice s prebivalištem u Vinkovcima, a koji pohađaju V. VI. I VII. razrede svih osnovnih škola na području grada Vinkovaca ( OŠ A.G.MATOŠA, OŠ BARTOLA KAŠIĆA, OŠ JOSIPA KOZARCA, OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA, OŠ VLADIMIRA NAZORA, OŠ IVANA MAŽURANIĆA, OŠ NIKOLE TESLE I OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA). Svaka škola birat će po dva predstavnika/ce u Dječje vijeće na vrijeme od dvije godine.

Četvrtak, 25.08.2011

Slavonski strip crtači (69 autora)

Slavonski strip crtači (69 autora)U suradnji udruge ljubitelja stripova Stripos, Grada Vinkovaca, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Foto Kluba Vinkovci i Ministarstva kulture Republike Hrvatske održava se izložba

Četvrtak, 25.08.2011

OBAVIJEST ZA KORISNIKE PRAVNE POMOĆI

OBAVIJEST ZA KORISNIKE PRAVNE POMOĆICentar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek u partnerstvu s Centrom za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar i Srpskim demokratskim forumom, od svibnja ove godine provodi dvogodišnji projekt  «Inicijativa organizacija civilnog društva za promjene antidiskriminacijskih politika» koji se financira sredstvima pomoći Europske zajednice iz programa IPA 2008  Jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnoga društva za praćenje provedbe pravne stečevine EU na području sveobuhvatne antidiskriminacijske strategije.

Petak, 12.08.2011

Gradonačelnik Grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg povodom dana općine

Gradonačelnik Grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg povodom dana općine Gradonačelnik Grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg povodom dana općine