Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Petak, 28.10.2011

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj uliciŽelimo Vas obavijestiti da su obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici (ulica prema novoj brani). Ovom prilikom zahvaljujemo se gosp. Antunu Požega, koji je i inicirao obnovu. U obnovi su sudjelovali gosp. Antun Požega, Gradski muzej Vinkovci, Spačva Vinkovci, Dalekovod Vinkovci, župa sv. Ćirila i Metoda (župnik Tomislav Korov), akademski slikar Siniša Simon (vodio umjetnički dio)  i Grad Vinkovci – Upravni odjel društvenih djelatnosti.

Utorak, 25.10.2011

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemijeGodina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije, pod jedinstvenim sloganom „Kemija – naš život, naša budućnost“, a kojom se želi u okviru UN-ovog Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj proslaviti na svjetskoj razini sva postignuća kemije i njezin doprinos blagostanju čovječanstva.

Srijeda, 19.10.2011

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”U utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Ponedeljak, 17.10.2011

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pozivam Vas na predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova.

Četvrtak, 13.10.2011

"IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS" I "POZDRAV JESENI"

4. listopada djeca DV "Stribor" i DV "Pčelica" išla su u sklopu provedbe projekta "IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS". 5. listopada sva vrtička djeca Centra za predškolski odgoj sudjelovala su u obilježavanju Dječjeg tjedna na izletu u Kunjevačkoj šumi pod nazivom "POZDRAV JESENI"

Ponedeljak, 10.10.2011

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12 Organizatori DORF '12 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj i tako sudjeluju na ovom u nas jedinstvenom festivalu.
Festival osim projekcija filmova organizira i popratne sadržaje: izložbe, promocije knjiga, koncerte i radionice.

Četvrtak, 06.10.2011

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIA

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIAPozivaju se svi članovi HNK CIBALIA Vinkovci na upis i uplatu dionica u drugi upisni krug.
Drugi upisni krug traje od 2 do 16 listopada 2011. godine.

Srijeda, 05.10.2011

Čestitka za međunarodni dan učitelja

Čestitka za međunarodni dan učitelja Ovim putem želimo svim učiteljicama i učiteljima Grada Vinkovaca čestitati njihov dan – međunarodni dan učitelja, 5. listopada.
Učitelji rade jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utječe na sutrašnjicu i društvo.

Ponedeljak, 03.10.2011

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine
BOX TEATAR: “Zlatne rukavice“ Igraju: Alen Čelić, Ivan Ćaćić, Giulio Settimo i Peđa Gvozdić
.....Predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Tematizira se put ka uspjehu uz neizbježne sportske i životne krize kroz životnu priču boksača. Predstava se u ponedjeljak 10.listopada izvodi za učenike osnovnih i srednjih škola
PLANET ART: komedija „Tko je ovdje lud“
.....Zabavna, duhovita i pomalo introspektivna priča o klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih 'psihoterapeutskih' jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava nas pita 'što znači biti normalan' upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života. Uz dobru zabavu, ova predstava nudi i neke odgovore ostavljajući nas s pitanjem o današnjem svijetu - 'tko je, zaista, ovdje lud?'.

Srijeda, 28.09.2011

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, ove će godine biti obilježen i u Hrvatskoj.
Institut hrvatske glazbe (IHG), udruga koju su radi promocije glazbe i glazbenika osnovali skladatelji, izvođači i nakladnici u Hrvatskoj, prvi put sudjeluje u velikoj svjetskoj muzikalnoj obitelji.
U petak 30.9. i subotu 1.10. u zagrebačkom Međunarodnom centru za usluge u kulturi organiziran je program obilježavanja Dana za sve male i velike ljubitelje glazbe.

Srijeda, 21.09.2011

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.Pučko otvoreno učilište Vinkovci u suradnji s Gradom Vinkovci, a u sklopu ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja organizirao je Sajam cjeloživotnog učenja u predvorju hotela Slavonija u Vinkovcima, 10. i 12. rujna 2011. godine. Sajam su u subotu svečano otvorili mr. Mandica Sanković, dipl. ing. arh., Berislav Božanović, prof.,  i Jelena Božanović, prof., koji su u svojim pozdravnim riječima imali zajednički motiv, a to je pokušati približiti pojam cjeloživotnog učenja svima onima koji misle kako to nije za njih ili kako nemaju sredstava i mogućnosti. Cilj Sajma bio je predstaviti mogućnosti cjeloživotnog učenja za građane, njihovu raznolikost i dostupnost na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 20.09.2011

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladima

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladimaPredstavljanje odabranih digitalnih zbirki službenih publikacija namijenjenih djeci i mladima. Međunarodne organizacije, europske udruge i vlade razvijenih država svijeta izrađuju digitalne zbirke službenih publikacija i državnih informacija namijenjene djeci i mladima. Takve su digitalne zbirke obrazovne naravi, dostupne na više jezika, sadržajno raznolike, a omogućuju korištenje različitim uzrastima. Imaju također posebne sadržaje za djecu i učitelje.

Ponedeljak, 12.09.2011

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvu

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvuAlilović je utrci na 30 kilometara slavio s rezultatom jedan sat, 11 minuta i šest sekundi. Srebro je pripalo Španjolcu Orozanu Aitoru, a brončani je Francuz Quemtin Aubage. U istoj disciplini naš drugi biciklist Gracijano Turčinović zauzeo je 19. mjesto.

Subota, 10.09.2011

46. VINKOVAČKE JESENI

46. VINKOVAČKE JESENI Sva raskoš, bogatstvo i ljepota izvornih slavonskih običaja, nošnji, kulturne baštine i sve ono čime se Vinkovčani već desetljećima diče ponovo je izloženo cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, koja ovih dana ima prigodu biti dio tradicije.
Od samog početka, u „Jeseni“ je utkano ono najbolje u Vinkovcima, gradu folklora, glumaca, pjesnika, utkana je slavonska duša, šarm ulica i trgova, gizdavost lipicanaca, bogatstvo običaja i prelijepih nošnji. One su potvrda ljepote ove ravnice, želja da se od zaborava sačuva bogatstvo narodnog stvaralaštva.

Ponedeljak, 05.09.2011

Hip-Hop na Orionu 3

Hip-Hop na Orionu 3Kako je projekt Hip-Hop na Orionu zamišljen kao urbani spektakl i kao takav predstavlja jedan „urbani skok“ u svom tom moru folklornih skupina unutar manifestacije Vinkovačkih Jeseni tako će to ove godine i biti.