Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30
Vijesti i najave / Vijesti / Događanja / 13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine.

Događanja

13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine.

13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine. Otvorenje Susreta će se održati u prostoru Gradske vijećnice Grada Vinkovaca, Bana Jelačića 1, a započet će 8. rujna 2017. godine u 11 sati.
Domaćini ovogodišnjeg 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske su Grad Vinkovci, Dječje gradsko vijeće Grada Vinkovaca i Društvo Naša djeca Vinkovci uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Vinkovce.
Na ovogodišnjem Susretu se očekuje sudjelovanje 50-ak djece-vijećnika i voditelja Dječjih vijeća iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Gospića, Jastrebarskog, Koprivnice, Ogulina, Opatije, Osijeka, Pregrade, Rovinja, Tuhelja, Varaždina, Velike Gorice, Vinkovaca i Zaboka.
Na Susretu bit će predstavljeni i Naj-projekti Dječjih vijeća za 2017. godinu na teme 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj kampanje UN-a, koju u Hrvatskoj provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s gradovima i općinama u okviru akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece.
U okviru 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske bit će održane i radionice za djecu i odrasle na teme o partnerstvu i komunikaciji Dječjih vijeća i lokalnih zajednica, dječjoj participaciji, održivim zajednicama te kreativne i radionice za djecu.
Dan prije 13. Susreta Dječjih vijeća, 7.9. u Hotelu „Slavonija“, održat će se konferencija pod nazivom "Uloga lokalnih zajednica u ostvarivanju prava djeteta"  gdje će se poseban naglasak staviti na osamnaest godina Akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“, akcije koja je uvrštena sve strateške dokumente u Republici Hrvatskoj kao i o važnosti ranog odgoja i obrazovanja djece. Ova će konferencija okupiti 80-ak vodećih domaćih znanstvenika i stručnjaka u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava iz cijele Hrvatske te organizacija i ustanova koje pridonose ostvarivanju dječjih prava na lokalnim razinama.
U okviru konferencije održat će se i Seminar za osnivače i voditelje Dječjih vijeća u gradovima i općinama.
Polaznici seminara iz gradova i općina, budući voditelji Dječjih gradskih i općinskih vijeća upoznat će se primjerima dobre prakse rada Dječjih vijeća Opatije i Dječjeg vijeća grada Vinkovaca te će dobiti informacije o Konvenciju UN-a o pravima djeteta, tome kako osnovati i započeti rad Dječjeg vijeća, izraditi program rada i provoditi radionice s djecom na teme dječjih prava i dječje participacije, naučiti više o održivim lokalnim zajednicama te će povećati svoja znanja o  akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“.
Programi aktivnog dječjeg sudjelovanja „Dječjom participacijom za svijet po mjeri djeteta“ Saveza DND verificirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ostale vijesti

Četvrtak, 14.06.2018

Obavijest roditeljima učenika osnovnih škola

Obavijest roditeljima učenika osnovnih škola

Srijeda, 30.05.2018

Odobrava se produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području grada Vinkovaca u vrijeme manifestacije „VI. Rimski dani“

Odobrava se produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području grada Vinkovaca u vrijeme manifestacije „VI. Rimski dani“

Srijeda, 16.05.2018

Pojašnjenje postupka za sufinanciranje kupnje školskih udžbenika i ostale opreme za učenike

Pojašnjenje postupka za sufinanciranje kupnje školskih udžbenika i ostale opreme za učenike

Srijeda, 09.05.2018

NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA U PODRUČJU ZAŠTITE OKOLIŠA I PRIRODE 2018.

INA – Industrija nafte, d.d. provodi „Zeleni pojas“ – program koji se bavi pitanjima zašite okoliša i prirode, a u čijem je fokusu sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja, edukacije o ekologiji,  te drugih aktivnosti u području zašite okoliša i prirode

Korisni linkovi

E-usluge

Multimedija