Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Projekt POMOĆ SE VRAĆA USPJEHOM

Projekt POMOĆ SE VRAĆA USPJEHOM

Projekt POMOĆ SE VRAĆA USPJEHOM:

Osiguravanje podrške pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u razvoju.


Grad Vinkovci u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta  i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih  osigurao je bespovratna sredstva iz fondova EU  za projekt kojim se osigurava pomoćnik u nastavi djeci s teškoćama u razvoju.

Putem ovog projekta osigurano je 16 pomoćnika u nastavi  u 6 osnovnih škola na području Grada Vinkovaca: OŠ I.G. Kovačić, OŠ Bartol Kašić, OŠ A.G. Matoš, OŠ I. Mažuranić, OŠ Josip Kozarac i OŠ Vladimir Nazor. Cilj je ovog projekta osigurati potpunu integraciju djece s teškoćama u razvoju u odgojno - obrazovni sustav kroz implementaciju usluge pomoćnika u nastavi na području Grada Vinkovaca. Projekt je nastao uvidom u problematiku s kojom se susreću djeca s invaliditetom. Djeci s invaliditetom neophodna je  fizička pomoć u svladavanju školskih sadržaja, a s obzirom da njegov roditelj ne može boraviti s njim u školi, dovodi se u pitanje njegovo školovanje i time dijete postaje izolirano. Takvoj je djeci neophodno osigurati fizičko - tehničku potporu u savladavanju osnovnih radnji kao što su vađenje knjige, listanje stranica, pomoć u toaletu, odlazak i dolazak u školu i dr. Implementacija pomoćnika u nastavi pomaže rješavanju navedenih problema.

Ovaj projekt pruža djeci s teškoćama u razvoju zadovoljavanje akademskih standarda kao i zapošljavanje  nezaposlenih osoba. Ovim se projektom također podiže svijest šire zajednice o problematici ove marginalizirane skupine.

Vrijednost je ovog projekta 537.127,82 kn a vrijeme provedbe projekta je 12 mjeseci.